Prof. Dr. Remzi ÖRTEN    

           25 Nisan 1941’de Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Eğrisöğüt köyünde doğmuştur.   

            İlkokul            : 1948-1953    Eğrisöğüt Köyü İlkokulu

            Ortaokul         : 1956-1959    Kayseri Ticaret Lisesi orta kısımı

            Lise                 : 1959-1962    Kayseri Ticaret Lisesi

            Lisans             : Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi

            Yüksek tahsilini bitirdiği yıl askere gitmiş ve 1968 yılında terhis olmuştur.   

            Yüksek öğrenimine devam ederken çeşitli özel sektör işletmelerinde muhasebecilik ve mali müşavirlik yapmış, 1968’ de Sosyal Sigortalar Kurumu Dış Münasebetler Müdürlüğü’nün mütercimlik sınavını kazanarak, bu kurumda Fransızca mütercimi olarak sekiz ay çalışmış, Türk Ticaret Bankası A.Ş.'nin müfettiş sınavını kazanması üzerine bu görevinden istifa etmiştir. Ekim 1970’ de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi tarafından açılan asistanlık sınavını kazanmış ve müfettiş muavinliği görevinden ayrılarak, bu Akademinin muhasebe kürsüsünde asistan olarak çalışmaya başlamış, aynı Akademi’de 1972’ de doktor, 1977’ de doçent olmuştur.   

            1974-1975’ de bir yıl süre ile Fransa’ da Conseil National de La Comptabilite nezninde mesleği ile ilgili staj ve İngiltere’ de Institut of Chartered Accountants bünyesinde kısa süreli araştırmalar yapmıştır.   

            1977-1981’ de beş yıl süre ile Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Muhasebe Enstitüsü müdürlüğü 1983-1985’ de G.Ü. Bolu İdari Bilimler Yüksekokulu müdürlüğü ile Bolu Eğitim Yüksekokulu ve Bolu Meslek Yüksek okulu müdürlükleri görevinde bulunmuştur. 1986 yılında Profesör olmuştur.   

            Haziran 1989 - Eylül 1991 tarihleri arasında G.Ü. Meslek Eğitim Fakültesi Dekanlığı yapmıştır. Aralık 1990’ dan itibaren G.Ü. Muhasebe Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürütmüştür.  

            Avrupa Muhasebe Birliği (European Accounting Association - EAA) ile Avrupa Muhasebe uzmanları (Expert Comptable European - ECE) bünyesinde oluşturulan Muhasebe Meslek Komitesine ve Çalışma gruplarına iki yıl süre ile Türkiye adına katılmıştır. 

            Mesleğiyle ilgili olarak çeşitli projelerde görev almıştır.   

            Türk Standartları Enstitüsü’ nün Muhasebe Devamlı İhtisas Komisyonunda, Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri, Bilanço ve Gelir Tablosu İlkeleri, Hesap Planı İlkeleri, Banka Muhasebe İlkelerinin raportörlüğünü yürütmüştür.   

            Maliye Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Tekdüzen Hesap Planı ve Açıklamaları genel kabul görmüş Muhasebe ilkeleri ve Finansal tablo maddeleriyle ilgili komisyonda üye olarak çalışmıştır.   

            Avrupa’ da Muhasebe Meslek mensuplarının eğitimini organize etmek ve desteklemek üzere 1992’ de kurulan ve merkezi Brüksel’ de olan Avrupa Muhasebe Meslekleri Birliği’ nin ( Association d Espace Comptable European) de yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır. 

              5 yıl süre ile Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölüm Başkanlığı’nı yapmıştır. 2003 yılından bu yana Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi bünyesinde Eczane İşletmelerinde Muhasebe, Vergi ve Mali Yönetim konusunda eğitim vermektedir.

            Tek düzen muhasebe sistemi uygulama rehberi, genel muhasebe, dönem sonu muhasebe uygulamaları, banka muhasebesi, enflasyon muhasebesi, temel muhasebe, uluslar arası muhasebe standartları başlıca kitapları arasında yer almaktadır. Ayrıca, konusuyla ilgili olarak çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

            25.04.2008 tarihinde İşletme Bölüm Başkanlığı’ndan emekli olmuştur.

            Halen, Gazi Üniversitesi’nde Genel Muhasebe ve Sermaye Piyasası İşlemleri dersleri vermektedir.